קציצות בשר ותחתיות ארטישוק

מצרכים לקציצות:
קילו בשר טחון
צרור פטרוזיליה
עלה כרפס קצוץ דק דק ( אני אוהבת כרפס , ולדעתי זה מוסיף אבל לא חובה )
2 בצלים מגורדים בפומפייה
2 שיני שום מגורדות בפומפייה

אופן ההכנה:
1. את התחתיות להרתיח לפני בערך כשעה עם מים ומעט מרק עוף וחצי לימון סחוט
2. לערבב הכל בקערה לתבל במרק עוף, כמון, מעט מלח, פלפל שחור ושמן זית (במקום הביצה הקציצות יוצאות רכות יותר) ולגלגל קציצות .
3. לרוטב של הקציצות לטגן 2 בצלים גדולים, עד שכמעט מזהיב, להוסיף 3 עלים כולל הגבעולים של כרפס שהכל מטוגן וזהוב יפה לתבל במרק עוף, פלפל שחור, מלח וכמון, ( אם יש צלי בקר של קנור או אוסם זה משדרג).
4. לטגן חצי דקה דקה ולשפוך מים רותחים בערך חצי סיר לסדר את התחתיות ארטישוק עם הקציצות בפנים צמודות אחד לשני.
5. להוסיף עוד קצת מים רותחים שיגיעו לאמצע הבטן של הקציצה, לכסות את הסיר, ולבשל על אש בינונית עד שהכל מתרכך ומצטמצם בערך שעה לטעום ולתקן תיבול.

הערות – מקילו בשר טחון (ישארו קציצות ניתן להקפיא אותן מסודרות בקופסה של הבשר טחון מופרדות בשקית אוכל ועטופות בניילון נצמד)

מוצרים קשורים

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות